Archiv receptů

 

Začátek roku je pro mnohé z nás obdobím, kdy se pokoušíme o změnu životního stylu - třeba s programem Metabolic Balance. Zkuste se začátkem programu obrátit pozornost především na sebe, svoje tělo, svůj metabolismus, svůj jídelníček. Jinými slovy - zkuste se otáčet kolem své vlastní osy. Mluvím teď především k dámám, ale nejen k nim. Z vlastní...

Receptů na přípravu luštěnin mám na svých stránkách řadu a také je často a ráda vařím. Dnes jsem se rozhodla podělit o jeden nový recept. Trochu jsem experimentovala s čočkou a výsledek mě přímo nadchl. Čočková paštika z klasické hnědé čočky byla prostě úžasná a přitom jednoduchá na přípravu. Jen je potřeba jídlo plánovat dopředu a čočku předem...

Vánoce jsou opět za námi a vy se již pravděpodobně připravujete na příchod nového roku. Jako příznivci zdravého životního stylu jistě nejste vyznavači majonézových chlebíčků, brambůrek, tyčinek a dalších pochutin, které se se silvestrovskými oslavami tradičně pojí. Zkuste letos připravit občerstvení trochu jinak a překvapte své blízké tím, že i...

Cukroví už se těší, až ozdobí štědrovečerní stůl a provoní byt ... zbývá ještě připravit vánoční nápoj. Pokud nechcete hřešit alkoholickým svařeným vínem, co si připravit třeba vánoční čaj ?

Ingredience: (1 porce)

černý čaj (1 sáček)
1 vyzrálá hruška
celá skořice
malý kousek badyánu
4 hřebíčky
špetka muškátového oříšku

Vánoční cukroví k Vánocům jednoznačně patří. To, že často není výživově nejvhodnější, není žádným tajemstvím. Problémem je jeho vysoká energetická hodnota především díky obsahu tuků, cukru nebo často obojího. Na internetu najdete i řadu receptů a tipů, jak upéct cukroví trochu jinak, dopřát si ho bez výčitek a především bez nežádoucích kil navíc....

Ryby by se v našem jídelníčku měly objevovat ideálně dvakrát do týdně. Osobně bych mohla ryby třeba denně, ale co s těmi, kteří ji z různých důvodů zrovna "nemusí"? Právě v jemné norské rybí polévce je ryba tak dobře schovaná, že chutná i těm, kdo se rybám raději vyhnou.

… tentokrát na sladko jako dezert. Věděli jste, že i dezerty je možné připravit v souladu s pravidly programu Metabolic Balance? Pokud ne, věřím, že vás následující recepty přesvědčí.

Dýně jsou přímo synonymem podzimu. Objevují se na trzích na konci léta a při dobrém skladování si na nich můžeme pochutnávat až do druhé poloviny zimy. Dýní je bezpočet druhů. U nás se velké oblibě těší dýně hokkaido, která se jako jediná nemusí při přípravě loupat. Má mírně ořechovou příchuť a je v podstatě univerzální, může se přidávat...

Vítejte ve světě přípravy jídel pro zdravý metabolismus. Při tvorbě tipů a receptů vycházím ze svého jídelního plánu a respektuji zásady kombinace potravin podle programu Metabolic Balance ® . Víc o programu včetně jednotlivých fází najdete buď na mých stránkách, nebo se můžete podívat na oficiální stránky (www.metabolic-balance.cz).

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky